Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Miyokard Perfüzyon Sintigrafisi (Talyum testi) Nas


Miyokard perfüzyon sintigrafisi, kalp kasına giden kan oranının anlaşılmasında kullanılan etkili yöntemlerden

Miyokard perfüzyon sintigrafisi, kalp kasına giden kan oranının anlaşılmasında kullanılan etkili yöntemlerden biri olmaktadır. Bu yöntem dahilinde kan oranı bilgisayar ortamında görüntülenmekte ve işlem sırasında radyoaktif ilaç kullanılmaktadır. Bu yazımızda miyokard perfüzyon sintigrafisi nasıl gerçekleştirilir?, buna yakından bakacağız ve yapılan işlem sürecinde neler elde edildiğini göreceğiz.

Miyokard perfüzyon sintigrafisi nasıl gerçekleştirilmektedir?

Yapılacak işlem için öncelikle kana damar yoluyla radyoaktif ilaç verilmektedir. Verilen radyoaktif ilaç kısa süre içerisinde kana yayılmakta ve sıra sintigrafinin çekilmesine gelmektedir. Kan içerisinde bulunan radyoaktif maddenin kalp kasına ulaşmasının ardından özel kameralar devreye sokulmakta ve kalp kasına hangi oranda kan gittiği bu şekilde anlaşılmaktadır. Kalp kasına ulaşan radyoaktif ilaç oranı ile kan oranı birbiri ile doğru orantılıdır. İşlem sırasında sadece özel bir kamera ile görülebilen radyoaktif ilaç, kan oranının anlaşılmasında etkili bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Radyoaktif maddenin kalp kasına ulaşmasının ardından bilgisayar ortamında çekilen filmlerin değerlendirilmesi sonucunda sintigrafi işlemi bitirilmiş olur.

İşlem sonucunda elde edilen, koroner arterler tarafından beslenen kalp kasının görüntülenmesi ve koroner arterlerde daralmalar ya da tıkanmalar olup olmadığının anlaşılmasıdır. Bu yöntem ile özellikle kalbi besleyen koroner arterler üzerinde yaşanan problemler kolayca ortaya çıkarılmaktadır.

Miyokard perfüzyon sintigrafisi oldukça güvenli bir işlemdir. Uygulama sırasında vücuda verilen radyasyon normal bir röntgen işlemi ile hemen hem


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 4 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.
10 Ekim 2013 Perşembe - 23:09

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa