Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

MPS'nin Koroner Anjiyografiden Farkı Nedir?


Miyokard perfüzyon sintigrafisinin koroner anjiyografiden farkı nedir?, diye soracak olursanız öncelikle şunu

Miyokard perfüzyon sintigrafisinin koroner anjiyografiden farkı nedir?, diye soracak olursanız öncelikle şunu söyleyebiliriz ki, Miyokard Perfüzyon Sintigrafisi (MPS) incelenen bölgenin hücre canlılığı ve perfüzyon durumu hakkında bilgiler veren bir yöntem olmaktadır. Koroner anjiyografi ise arterde bulunan makro patolojiyi gösteren bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Koroner anjiyografinin kalp sintigrafisine göre farklılıklarını şimdi biraz daha yakından inceleyelim.

Kalp sintigrafisinin koroner anjiyografiden farkı nedir?

Kalp sintigrafisi damardan verilen radyoaktif madde ile kalbe ulaşan kan oranının saptanması ve bu şekilde tıkanma ya da daralmaların tespit edilmesine olanak sağlamaktadır. Ancak damar tıkanması ya da daralması şüphesi ile yapılan kalp sintigrafisinin koroner anjiyografi ile doğrulanması zorunludur. Çünkü bu uygulama, şüphelenilen sorunla ilgili kesin sonuçlar elde edilmesine olanak sağlamaktadır.

Bir tanı yöntemi olan koroner anjiyografi çekimi, saniyeler içerisinde yapılabilmektedir. Bunun yanında işlem sırasında hastanın uyutulması gerekmemektedir. Kalp damarlarına uygulanan özel bir ilacın ardından röntgen ışınlarından yararlanarak alınan görüntüler, var olan damar sorunlarının kesin teşhisine izin vermektedir.

Diğer yandan kalp sintigrafisinin ve koroner anjiyografinin birbirini tamamlayan tetkikler olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle kalp sintigrafisinden sonra damar tıkanıklığı veya daralmalarından şüphelenen hekimler, bu şüpheleri koroner anjiyografi ile kesin sonuçlara ulaştırmaktadır.

Güvenli bir işlem olan koroner anjiyografi, güvenli bir işlem olmasının yanında son zamanlarda gelişen tıp sektöründe riskleri oldukça düşük oranlara çekilmiş bir uygulamadır. Bu nedenle gerektiğinde işlemi uygulatmaktan kaçınmamanızı tavsiye ediyoruz.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 8 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
10 Ekim 2013 Perşembe - 22:51

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa