Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Periodontoloji Tedavisi Ne Kadar Sürer?


Periodontoloji (Dişeti) hastalıklarının tedavileri arasındaki en bilinen ve koruyucu yöntemdir. Diş taşı

Periodontoloji (Dişeti) hastalıklarının tedavileri arasındaki en bilinen ve koruyucu yöntemdir. Diş taşı temizliğinde tartar ve plak olarak da adlandırılan diş taşlarının temizlenmesi.
Plak yapışkan bir madde ve büyük bir kısmı bakterilerden olusur. Plağın zaman içinde sertleşmesi ile diş taşları oluşmaktadır. Plak ve diş taşları diş yüzeyine, özellikle de dişeti sınırının altında bulunan kök yüzeyine tutunurlar. Plak pürüzlü yüzeye tutunma eğiliminde olduğundan kök yüzeylerinin düzleştirilmesi gerekir. Bu işlemde tüm diş taşları temizlenir ve kök yüzeyi üzerindeki düzensizlikler giderilir.

Diş eti cerrahisi 2 şekilde uygulanır. Greftleme adı verilen ilk metotta hastanın damağından alınan ve greft adı verilen parça diş eti çekilmesi olan bölgeye uygulanır. Kaydırma adı verilen ikinci metotta ise çekilme olan bölgesinin yanında sağlam doku varsa doku çekilmenin üzerine kaydırılarak kapatılır.

Tedavi sonrasında dişler temiz, dişeti açık pembe renkli, sert kıvamlı ve kanamasız olur. Hastalığa bağlı çok ileri kemik yıkımı oluşmuş ise operasyon sonrasında dişlerin boyları uzayabilir. Ancak dişleri destekleyen dokular sağlıklıdır. Bugün elimizdeki teknik imkanlar periodontal problemlerin hemen hepsini çözebilecek düzeydedir. Ancak diş çevresinde kalan kemik miktarı tedavi edilemeyecek seviyede ise, diş çekimi de tedavi planına dahil edilir

Periodontoloji tedavisi hastalığın şiddet derecesine göre 3 hafta ile 6 ay arasında değişebilir. Tedaviden sonra düzenli olarak 3-6 ay arayla kontroller gereklidir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 17 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
02 Haziran 2014 Pazartesi - 11:42

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa