Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Saç Ekimi Sonrası, Bakım Süreci Nasıl Olmalıdır?


Saç Ekimi Sonrası ve Bakım Saç ekimi sonrasında kişilerin yerine getirmesi gereken bazı hususlar

Saç Ekimi Sonrası ve Bakım

Saç ekimi sonrasında kişilerin yerine getirmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Çünkü saç ekimi sonrası ve bakım, iyileşmenin olumsuz bir sürece girmemesi ve operasyon yapılan alanın zarar görmemesi istenen bir saç ekiminin ortaya çıkması açısından oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Bu yüzden doğal bir saç ekimine sahip olmak için hastanın üstüne düşen görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gerekmektedir.

Saç ekimi sonrası ve bakım süreci nasıl olmalıdır?

Saç ekimi yaptıran hasta, öncelikle operasyon yapılan alanı zararlı dış etkenlere karşı koruması gerekmektedir. Hastanın koruması gereken kısım saçlar değil, ekilen saç kökleri olmaktadır. Gece yatarken hastanın saçları üzerine yatmaması ve bunun yanında günlük hayatında gerçekleştirdiği aktivitelerinde dikkat li olması saç ekimi sonrasında etkili bir bakımın meydana gelmesini sağlamaktadır.

Saçların operasyondan 3 gün sonra yıkanmaya başlaması ve yıkama esnasında özel losyon ve şampuan kullanılması gerekmektedir. Ayrıca saç ekimi yapılan alan pıhtı ya da kabuk oluşumu meydana geliyorsa, bu etkenlerin bir an önce ortadan kaldırılması tavsiye edilmektedir. Çünkü ekim yapılan alanda kabuk oluşumu iyileşmenin olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Aynı şekilde yıkamadan sonra saçların kurulanması da hassasiyet gösterilecek durumlar arasında yer almaktadır. Kurulama sırasında yumuşak bir havlu kullanılması ya da saç kurutma makinesi kullanılıyorsa ılık bir sıcaklıkta uzak mesafeden saçların kurulanması önemli bir konumda yer almaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
28 Ekim 2013 Pazartesi - 23:12

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa