Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Toplar Damar Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir?


Kan damarları bulundukları bölgeye göre farklı özellikler göstermektedir. Kalpten vücuda dağılan temiz kanın kirlendikten sonra kalbe tekrar taşınması gerekmektedir...

Toplar Damar Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir?

Kan damarları bulundukları bölgeye göre farklı özellikler göstermektedir. Kalpten vücuda dağılan temiz kanın kirlendikten sonra kalbe tekrar taşınması gerekmektedir. Bu işlemi gerçekleştiren toplar damarlardır. Toplardamarlarda çoğunlukla kirli kan taşınmaktadır. Bunun yanında akciğer toplar damarında ise temiz kan taşınmaktadır. Kirli kanın taşındığı toplardamarlarda zamanla hastalıklar oluşmaktadır. Bu durumda toplardamar hastalıklarının belirtileri nelerdir sorusu gündeme gelmektedir.

Toplardamar (venöz) hastalıkları belirtileri

Toplardamarlar içinde taşınan kan diğer damarlara göre daha az basınçla taşınmaktadır. Bu basınç farkından kaynaklanacak taşıma sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla atardamarlar içinde kapaklar bulunmaktadır. Ancak yaşlılık, yüksek tansiyon, ateşli hastalıklar gibi nedenlerden dolayı damarların yapısı bozulmaktadır. Sonuç olarak ortaya bazı toplardamar hastalıkları çıkmaktadır. Hastalık belirtilerinin iyi bilinmesi hastalığın erken müdahalesinde önemi bir rol oynamaktadır.

Uzun süre ayakta kalındığında bacaklarda şişme olması tipik bir toplardamar hastalığı belirtisi olarak değerlendirilmektedir. Buna bağlı olarak bacaklarda acı ve yorgunluk hissedilmesi de yine venöz hastalıkları belirtileri arasındadır. Bu belirtilerin yanında bacaklarda, özellikle bilek bölgesinde deri renginin kırmızı-kahverengine dönmesi, kuvvetli bir venöz hastalığı belirtisi olarak gösterilmektedir. Bacak derisinin kösele gibi kalınlaşması, ayak ve bacak derisinde kaşıntı oluşması da toplardamarlarda hastalıkların oluştuğuna dair belirtiler olarak literatürde belirtilmektedir.

Tüm bu belirtilerin yanında en kuvvetli toplardamar hastalığı belirtisi olarak karşımıza bacaklarda yara (venöz ülser) oluşması çıkmaktadır. Yaralar bileğe yakın kısımlarda oluşmaktadır. Hiçbir sebep yokken oluşan bu yaraların uzun süre kapanmadığı durumlarda, kişide venöz hastalığı olabileceği ihtimali üzerinde durulmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 2 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 01:03

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa