Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Yetişkinler Günlük Diş Bakımını Nasıl Yapmalıdır?


Yetişkinlikte parlak, sağlıklı bir gülüşe sahip olmanın doğru anahtarı, doğru ağız bakımı uygulamaktır.

Yetişkinlikte parlak, sağlıklı bir gülüşe sahip olmanın doğru anahtarı, doğru ağız bakımı uygulamaktır. Yetişkinlerin de çürüğü elbet olabilir ve onlar da ciddi problemlere neden olabilen dişeti hastalığına yakalanabilir. Düzenli olarak dişlerinizi fırçalasanız ve diş ipi kullansanız bile, bir yetişkin olarak belirli ağız ve diş sağlığı sorunları ile elbetteki karşılaşabilirsiniz.

Sağlığınızı büyük ölçüde etkilemesine ek olarak, dengeli beslenme, sağlıklı dişler ve dişetleri için gereklidir. Dengeli beslenme, dişeti dokularını ve dişleri, dişeti hastalığına neden olabilen enfeksiyonlara karşı daha dayanıklı olmaları için ihtiyaç duydukları önemli besin maddeleri ve mineralleri vermektedir. Ve meyveler ve sebzeler gibi dayanıklı, lifli gıdalar, dişlerin ve dokuların temizlenmesine yardımcı olabilir.

Yetişkinlik döneminde de aşağıda sıralanan konulara dikkat etmek gerekir ; 


  • Diş çürüğünün asıl sebebi olan, dişler üzerinde bulunan plak-yapışkan filmi çıkartmak için, florürlü bir diş macunu ile günde iki kez dişlerinizi fırçalayın.

  • Plak tartar olarak sertleşmeden önce, dişeti hattı altından ve diş aralarından plağı uzaklaştırmak için günde bir kere diş ipi kullanmanız elzemdir.Tartar oluştuğunda, yalnızca profesyonel temizlik ile çıkartılabilir.

  • Şekerli veya nişastalı gıdaları, özellikle yapışkan çerezleri yeme aralığınızı mutlaka azaltmanız gerekmekte. Yemekler arasında ne kadar çok sıklıkla atıştırırsanız, plak asitlerine diş minenize saldırması için o kadar çok fırsat verirsiniz.

  • Profesyonel temizlik ve diş muayenesi için düzenli olarak diş doktorunuzu ziyaret edin.


  •  


 

 


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
02 Haziran 2014 Pazartesi - 11:47

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa