Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Alternatif Tıp mı, Modern Tıp mı?


Alternatif ve modern tedavi yöntemleri, günümüzde en çok tartışılan konular arasında. Konu sağlık olunca bazen

Alternatif ve modern tedavi yöntemleri, günümüzde en çok tartışılan konular arasında. Konu sağlık olunca bazen karar vermekte ve doğru tedaviyi seçmekte hepimiz zorlanıyoruz. İşi hekimlere bırakmaksa her zaman en doğru karar, fakat konusunda uzman olan hekimlerin görüşünü aldıktan sonra bile içimizde hep bir acaba sorusu kalmakta.

Alternatif tıp, modern tıpla bir arada kullanıldığında çok mükemmel sonuçlar elde edilebilmektedir. Bir dergide okuduğum yazıda konusunda uzman bir hekim aynen şöyle demektedir; ``Alternatif tıp, modern tıp yerine kullanılan; tamamlayıcı tıp ise modern tıp ile birlikte kullanılan yöntemlere verilen addır``. Bu yöntemlere örnek olarak akupunktur ve şifalı otlar ile yapılan tedaviler verilebilir. Bunların modern tıp yöntemlerinden farkları, etkinliklerinin ve güvenilirliklerinin çoğunlukla kanıta dayalı tıbba dayandırılmış olmasıdır.  Bu yazıda anlatıldığı gibi tamamlayıcı tıp doğru kullanıldığında modern tedaviye büyük destek olmakta, yan etkilerden kişileri korumakta, hastalıkları daha çabuk yenmemizi ve daha kaliteli bir tedavi süreci geçirmemizi sağlamaktadır.

Modern tıbbın, Alternatif tıbbı dışladığını düşünenler var. Bu düşüncede olanlar şunu atlamamalıdır ki aksine bu konuları inceleyen bilimsel yöntemlerle çalışan kuruluşlar var. NCCAM (The National Center for Complementary and Alternatif Medicine) gibi tamamlayıcı ve alternatif tedavi yöntemlerini bilimsel bir çerçeveye oturtup ve bu konuda uzmanlar yetiştiren kurumlar da mevcut.

Modern ve alternatif tıbbın benzerlikleri nerede peki? İkisi de bitkilerden faydalanırlar, fakat modern tıp yöntemlerinde bitkinin hastalığa faydalı olan tek bir etken maddesi ayrıştırıldıktan sonra, etki mekanizması ve etki süresi belirlenerek ilaç şekline dönüştürülür. Alternatifte ise bu tür standardizasyonlar tam oturmamıştır. Tek bir etkin madde izole edilmez. Fakat burada şöyle bir doğru vardır; bitkinin bütününü kullanmak, tek bir etkini kullanmaktan daha faydalıda olabilir. Çünkü o etkini aktif hâle getiren, diğer etkin maddelerdir.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus hem alternatif tedavi hem modern tedavi metotlarını, konusunda uzman hekimler kontrolünde kullanmak gerektiğidir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 5 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.
05 Şubat 2011 Cumartesi - 18:19

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa