Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Doğuştan Kalp Hastalıklarının Oluşma Nedenleri Nel


Doğuştan Kalp Hastalıkları Doğuştan kalp hastalıkları gebeliğin erken dönemlerinde ortaya çıkan bir durum

Doğuştan Kalp Hastalıkları

Doğuştan kalp hastalıkları gebeliğin erken dönemlerinde ortaya çıkan bir durum olmaktadır. Ayrıca bu hastalıklara bebek doğduğu andan itibaren kalbinde bulunan yapısal hastalık adlandırmasını yapmak mümkündür. Son dönemlerde doğan her 1000 bebekten sekizinde doğuştan kalp hastalıkları baş göstermektedir.

Doğuştan kalp hastalıklarının oluşma nedenleri nelerdir?

Bebeğin organlarının henüz oluşmaya başladığı zamanlarda ortaya çıkan doğuştan kalp hastalıkları, genelde nedeni bilinmeyen bir hastalık türü olmaktadır. Ancak bir kısmının kalıtsal olduğu tespit edilmiş ve bunun yanında bazı genetik hastalıklarda bu hastalığın görülme riskinin yüksek olduğu gözlenmiştir.

Diğer yandan annenin gebelik döneminde bebeğin zarar göreceği ilaçlar kullanması ve infeksiyon geçirmesi de yine doğuştan kalp hastalığının oluşmasına neden olmaktadır. Ayrıca radyasyona maruz kalma durumlarında doğuştan kalp hastalıklarının meydana gelne riski oldukça yüksek orandadır.

Doğuştan kalp hastalıklarının genetik nedenlerle ve çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıktığı uzmanlar tarafından kabul edilmektedir. Bu nedenle annenin gebelik döneminde bebeğini koruması ve çevreden gelen dış etkenlere karşı önlem alması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bunların dışında genetik olarak ortaya çıkan doğuştan kalp hastalıkları için yapılacak pek de bir şeyin olduğunu söylemek mümkün değildir. Şu an için genetik nedenlerden dolayı meydana gelen bu hastalık için herhangi bir önlem alınamamaktadır.

Bu şekilde doğan çocukların genel yaşamlarında dikkat etmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu nedenle ailenin de çocuklarını gereken şekilde koruması tavsiye edilmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
30 Ekim 2013 Çarşamba - 16:53

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa