Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

DRX 9000 Combo İle Fıtık Nasıl Tedavi Edilir?


Bel ve boyun fıtığı tedavisinde etkin olarak tercih edilen DRX9000 cihazı ameliyata gerek duyulmadan hastaların iyileşmesine imkan tanımaktadır...

Bel ve boyun fıtığı hastalarında kullanılmakta olan, DRX 9000 cihazı ameliyat olması önerilen ya da ameliyat olup iyileşme göstermemiş hastalarda, başarı oranı %93’e kadar yükselen ameliyatsız bir tedavi yöntemidir.

Dekompresyon sisteminin arka planında yer alan bilimsel çalışmalar tam olarak uzay programları ile başladı. NASA uzay araştırmalarında,yerçekimsiz ortamlarda astronotların omurgalarına uygulanan basıncın düştüğü, disk aralıklarının genişlediği ve bel ağrılarının azaldığı tespit edilmiştir. DRX 9000, bu deneyim ışığında bel ve boyun fıtığı ağrısı çeken bir çok hastanın ameliyata gerek duymadan tedavi edilebilmesi için geliştirildi.

DRX 9000 ile her ağrısız 30 dakikalık tedavi süresince disklerin arasındaki baskı azaltılmakta, hasarlı bölgeye su oksijen ve nitrojen sağlanmaktadır. Dereceli olarak incinen disk yeniden toparlanmakta, diskin üzerindeki basınç azaltılarak, sinirlerin üzerindeki baskı hafifletilmektedir. Fıtıklaşan disk materyali geri çekildiğinde omurgadaki bozukluk tedavi edilmiş ve bu sayede fonksiyonuna tekrar kavuşmuş olmaktadır.

DRX 9000 cihazı, ameliyat olması önerilen ya da ameliyat olup iyileşememiş bel ve boyun fıtığı hastalarda kullanılan, başarı oranı %93’e kadar olan ameliyatsız bir tedavi yöntemidir. DRX 9000 boyun fıtığı ve dejeneratif disk hastalığının tedavisinde; CE kalite belgelerine sahiptir ve FDA (Amerikada ilaç ve yiyecekleri ruhsatlandıran kurum) tarafından onaylanmış bir sistemdir. Cihaz Amerika başta olmak üzere dünyada 12 farklı ülkede kullanılmaktadır. DRX 9000  cihazı kemerler, yüksekliği değişken hava yastıkları, çekim açısı ayarlarıyla ve logaritmik çekimle disk içi basıncını negatif değerlere düşürerek etkili bir tedavi sağlar.

Diğer traksiyon cihazlarında vücudun koruyucu mekanizmaları devreye girdiğinden adeleler kasılır. Bu da etkili bir çekme yaratmadığı gibi ağrılara yol açabilir. DRX9000C sisteminde ise, logaritmik bir eğriyle çektiğinden vücudun koruma mekanizmaları uyarılmaz dolayısıyla adeleler kasılmadan, ağrı yapmadan disklerin içinde, omurların arasında etkili bir negatif basınç oluşur.

Tedavi esnasında hiçbir ağrı sızı görülmez. Tedaviye ayakta hastaya uygun kemerlerin takılması ile başlanır, tedavi yatağının tabanındaki platforma çıkar, ağırlığı ölçülüp uygun tedavi belirlenir. 30 dakika süren DRX-9000 tedavisi sonrası soğuk paketler ve elektroterapi (interferans akım) uygulanır.

Toplam tedavi 1 saattir. İlk seanslarda bel daha hassas duruma geldiği için bir bel korsesi ve ağrı  kesici ilaçlar verilebilir.
 


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
15 Ağustos 2014 Cuma - 13:36

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa