Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kapak Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?


Kalp kapak hastalıkları yaşlılık ve romatizmal ateş başta olmak üzere pek çok sebepten dolayı ortaya

Kalp kapak hastalıkları yaşlılık ve romatizmal ateş başta olmak üzere pek çok sebepten dolayı ortaya çıkmaktadır. Bu hastalıkların vaktinde tespit edilip derhal tedavi edilmesi gerekmektedir. Bu konuda akla kapak hastalıkları belirtileri nelerdir sorusu gelmektedir.


Kapak hastalığı nasıl anlaşılır?



Kalp kapak hastalıkları genellikle yaşlılığa bağlı doku bozulmaları sonucu ortaya çıkmaktadır. Ancak tek nedeni bu değildir. Özellikle romatizmal ateşten kaynaklanan kalp kapak hastalıklarına rastlanılmaktadır.



Gün içindeki aktivitelerden dolayı normal gibi görünen çarpıntı ve yorgunluk bazen kapak hastalığı belirtisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer istirahat durumunda çarpıntı ve gereksiz yorgunluk hissedilirse kalp hastalığından şüphelenmek gerekmektedir. Bu gibi şikâyetlerin yanına nefes darlığı da eklenirse daha dikkatli olunması gerekmektedir. Bu şikâyetler başladığında en yakın zamanda bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekmektedir. Ritim problemleri genelde bu şikâyetlerin yanında kendini göstermektedir. Zaten ritim problemleri kapak hastalıklarının diğer belirtileri arasında bulunmaktadır.



Bunların yanında bacaklarda şişlik oluşması, empoli(pıhtı atması), felç gibi sıkıntılar da kalp kapak hastalıklarının belirtilerindendir. Kapaklarda meydana gelen sorunlar kalbin yeterli basınçla kanı vücuda pompalamasına imkân vermemektedir. Bu nedenle vücudun alt kısımlarında özellikle bacaklardaki damarlarda şişkinlik görülmektedir. Bacaklarda şişkinlik diğer kapak hastalığı belirtileriyle birlikte görüldüğünde daha ciddiye alınması gerekmektedir. Kalpteki meydana gelen kapak problemleri pıhtı atmasına da sebep olabilmektedir. Bunun sonucunda tıkanan damarlar neticesinde iyi beslenemeyen sinir hücrelerinin tahribatı ile de kısmi felçler görülmektedir.



Yukarıda bahsedilen belirtilerin birkaçı birlikte görüldüğünde en yakın zamanda bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 00:23

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa