Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Sintigrafi Hangi Durumlarda Yapılır?


Radyoaktif madde kullanılarak görüntüleme ve film çekimi olarak adlandırılan sintigrafi, vücut üzerinde belirli rahatsızlıkların tespit edilmesi ve erken müdahale imkanı sintigrafi sayesinde mümkün olmaktadır...

Radyoaktif madde kullanılarak görüntüleme ve film çekimi olarak adlandırılan sintigrafi, vücut üzerinde belirli rahatsızlıkların tespit edilmesi ve erken müdahale imkanı sintigrafi sayesinde mümkün olmaktadır. Peki sintigrafi hangi durumlar yapılır?

Sintigrafinin yapıldığı durumlar nelerdir?

Sintigrafi işleminin gerçekleştirildiği durumlar arasında;

  • Tiroid bezi,
  • Karaciğer ve dalak,
  • Safra kesesi,
  • Mide ve barsaklar,
  • Akciğer,
  • Böbrekler
  • Kemik,
  • Damarlar


üzerindeki gizli enfeksiyonların tespit edilmesinde kullanılmaktadır. Vücuda uygulanan radyoaktif ilacın özel kameralar ile takip edilerek gerçekleştirildiği uygulama, verilen radyoaktif ilacın vücut dokuları tarafından hangi oranda tutulduğunun gözlenmesi ile istenen sonuçlar ön plana çıkarmaktadır.

Sintigrafi uygulaması günümüzde büyük klinikler ve hastaneler tarafından gerçekleştirilmektedir. Çünkü uygulamanın yapılabilmesi için gelişmiş laboratuvarlara ve alanında uzman hekimlere ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak her geçen gün sintigrafi yapan merkezlerin sayısında artış görüldüğünü söylemek mümkün olmaktadır.

Başta kalp sintigrafisi olmak üzere birçok farklı şekillerde yapılan uygulama, vücutta bulunan gizli problemlerin ortaya çıkarılmasında oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Tıp dünyasının en etkili gelişmelerinden biri olan sintigrafi, şu ana kadar birçok hastalığa erken müdahale şansı tanımış ve yaşanan problemlerin kısa sürede çözüme ulaştırılmasına çoğu zaman için yardımcı olmuştur.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 10 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
06 Kasım 2013 Çarşamba - 03:03

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa